Herengracht 116

A remarkably spacious apartment of 199 M2 with loft-like character, located on the first and second floor of a monumental canal house from 1738. Special to the front door of this building on the Herengracht is the exceptionally beautiful doorframe with Corinthian pilasters. It provides access to the marble vestibule and hallway with its original 18th-century ornamented ceilings.

The apartment was renovated in 2015 and equipped with two modern kitchens and three bathrooms. Having two cadastral numbers, the apartment can be lived as a whole but also partially rented out. Due to the presence of three extended skylights, an exceptionally bright living space has been created with a special spatial experience.

The balcony and the roof terrace are southwest facing and overlook beautiful gardens between the Herengracht and Keizersgracht. Directly in sight is the 17th-century House with the Heads, which currently houses The Embassy of the Free Mind.

Characteristics

Transfer

Asking price
NA
Asking price per m2
NA
Status
PURCHASED

Building

Type
Apartment
Build
Existing build
Year of construction
1738
Status
Monumental Canalhouse

Surfaces and Volume

Gebruiksoppervlakten
Living surface
199 m²
Other spaces
NVT
External spaces
2 m2

Layout

Number of rooms
7 rooms (3 bedrooms)
Number of bathrooms
3 bathrooms
Bathroom facilities
Douche, bath, W.C.
Number of stories
2 stories

Energy

Energielabel
NA (Monument)
Isolation
Partly isolated
Heating
CV
Hot water
CV

Cadastral Data

AMSTERDAM, M, 2721
Cadastral size
464 m2
Ownership situation
Full ownership
Location
Western Canal belt, near to Jordaan, Herenstraat, Prinsenstraat

Exterior space

Terraces
Balcony and rooftop terrace facing South-West
Location of garden
NA

Parking

Type
Licenses, public parking, paid parking.

Herengracht 116

A remarkably spacious apartment of 199 M2 with loft-like character, located on the first and second floor of a monumental canal house from 1738. Special to the front door of this building on the Herengracht is the exceptionally beautiful doorframe with Corinthian pilasters. It provides access to the marble vestibule and hallway with its original 18th-century ornamented ceilings.

The apartment was renovated in 2015 and equipped with two modern kitchens and three bathrooms. Having two cadastral numbers, the apartment can be lived as a whole but also partially rented out. Due to the presence of three extended skylights, an exceptionally bright living space has been created with a special spatial experience.

The balcony and the roof terrace are southwest facing and overlook beautiful gardens between the Herengracht and Keizersgracht. Directly in sight is the 17th-century House with the Heads, which currently houses The Embassy of the Free Mind.

Characteristics

Transfer

Asking price
NA
Asking price per m2
NA
Status
PURCHASED

Building

Type
Apartment
Build
Existing build
Year of construction
1738
Status
Monumental Canalhouse

Surfaces and Volume

Gebruiksoppervlakten
Living surface
199 m²
Other spaces
NVT
External spaces
2 m2

Layout

Number of rooms
7 rooms (3 bedrooms)
Number of bathrooms
3 bathrooms
Bathroom facilities
Douche, bath, W.C.
Number of stories
2 stories

Energy

Energielabel
NA (Monument)
Isolation
Partly isolated
Heating
CV
Hot water
CV

Cadastral Data

AMSTERDAM, M, 2721
Cadastral size
464 m2
Ownership situation
Full ownership
Location
Western Canal belt, near to Jordaan, Herenstraat, Prinsenstraat

Exterior space

Terraces
Balcony and rooftop terrace facing South-West
Location of garden
NA

Parking

Type
Licenses, public parking, paid parking.

Herengracht 116

Een bijzonder appartement van 199 M2 met loftachtig karakter, gelegen op de eerste en tweede verdieping van een monumentaal grachtenhuis uit 1738. Bijzonder aan de voordeur van dit pand aan de Herengracht is de buitengewoon fraaie omlijsting met Korinthische pilasters. Deze verschaft toegang tot de marmeren vestibule en hal met originele 18e -eeuwse plafonds.

Het appartement werd in 2015 gerenoveerd en voorzien van twee moderne keukens en drie badkamers. Beschikkende over twee kadastrale nummers kan het appartement als geheel worden bewoond maar ook gedeeltelijk worden verhuurd. Door de aanwezigheid van een drietal verlengde dakvensters is een exceptioneel lichte woonruimte is ontstaan met een bijzonder ruimtelijke beleving.

Het balkon en het dakterras zijn zuidwestelijk gelegen en kijken uit op prachtige binnentuinen tussen de Herengracht en de Keizersgracht. Direct in het vizier is de het 17e -eeuwse Huis met de Hoofden, waarin heden De Embassy of the Free Mind is gehuisvest.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
NA
Vraagprijs per m²
NA
Status
AANGEKOCHT

Bouw

Soort woonhuis
Appartement
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1738
Bouwtype
Monumentaal Grachtenhuis

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
199 m²
Overige inpandige ruimte
NVT
Externe bergruimte
2 m2

Indeling

Aantal kamers
7 kamers
Aantal badkamers
3 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, ligbad en toilet
Aantal woonlagen
2 woonlagen

Energie

Energielabel
NVT (Monument)
Isolatie
Volledig geïsoleerd
Verwarming
CV
Warm water
CV

Kadastrale gegevens

AMSTERDAM, M, 2721
Oppervlakte
464 m2
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
Grachtengordel-West, nabij Jordaan, Herenstraat, Prinsenstraat

Buitenruimte

Buitens
Balkon en dakterras op het zuid-westen
Ligging tuin
NVT

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Parkeervergunning, publiek parkeren, betaald parkeren.