Ridderspoorweg 211, Amsterdam

Te huur voor een periode van twee jaar is dit bijzonder lichte en ruime ‘Turnkey’ appartement met industrieel karakter en adembenemend uitzicht over het IJ. Ridderspoorweg 211 is hoogwaardig gemeubileerd en beschikt over 98 M2 vloeroppervlakte, met in additie ruim 58M2 aan terrassen, gemeten volgens de NEN 2850 normering. Het appartement heeft een eigen parkeerplaats en een via de lift begaanbare berging met veilige stallings- en oplaad mogelijkheid.

Het appartement is gelegen op de vijfde verdieping van een vooruitstrevend bouwproject uit 2016 waarvan het accent op duurzaamheid en energiebesparing ligt. Het ontwerp is een samenwerking van de Amsterdamse architectenbureaus BNB en BO6 en was een van de genomineerden voor de Amsterdamse Architectuurprijs in 2017 (Design, Innovatie & Circulariteit). Zonnepanelen en WKO-installaties (geothermische opslagsystemen, gebruikmakend van bodemenergie) maakte dit gebouw bij oplevering tot een van de eerste volledig zelfvoorzienende gebouwen in Amsterdam. Het appartement is voorzien van systemen voor warmwater, vloerverwarming- en koeling, ventilatie en warmteterugwinning en met applicatie te bedienen verlichtingsplan.

Via een grootstedelijk aandoende centrale entree met een tweetal liften bereikt u de vijfde verdieping. Eenmaal aangekomen in het appartement is direct een zeer ruimtelijke beleving te ervaren. Hoge glazen puien vormen een scheiding tussen de 98 M2 vloeroppervlakte aan de binnenzijde van appartement en de ruim 58 M2 aan terrassen die het geheel aan de buitenzijde ontsluiten. Door de bijzondere symbiose tussen binnen- en buiten voelt het appartement vele mate groter dan het vloeroppervlak in eerste instantie zou doen vermoeden. Vanuit zowel de leefruimte met modern ingerichte keuken, slaapkamer met inloopkast en de badkamer met ligbad en inloopdouche zijn innemende vergezichten over het IJ waarneembaar, met de houthavens enerzijds en de oude stad anderzijds. Een zonsondergang op Ridderspoorweg 211 is, ongeacht het seizoen, een enerverende belevenis.

Het stadsdeel Noord en in het bijzonder de Buiksloterham zijn de laatste jaren zeer in opkomst en verworden tot een bruisende internationale hub voor wonen en werken. Er wordt hoogwaardig gebouwd en het stadsdeel is constant in ontwikkeling met allerhande voorzieningen voor kunst, cultuur en (culinaire-) recreatie. Het Noorderpark ligt op loopafstand. In de nabije omgeving zorgen verschillende veerdiensten voor een directe en snelle connectie met Centraal Station en het stadscentrum van Amsterdam. De komst van de Noord-Zuidlijn heeft de verbinding met de rest van de stad nog eenvoudiger gemaakt.

Bijzonderheden Ridderspoorweg 211

• Huurprijs € 3250,00 per maand excl. utiliteiten
• Twee maanden borg
• Volledig gemeubileerd appartement
• Netto vloeroppervlak: 98 M2
• Oppervlakte terrassen: 58M2
• Beschikbaar per 1 november 2022


Fotografie:
Gloria Palmer

 

Details

Huurprijs
NVT
Status
Verhuurd
Gebouw

Type

Appartement met loftachtig karakter
Architectuurtype
21e eeuw, energie neutraal
Bouwjaar
2015
Conditie
Zeer goed onderhouden
Dak Platdak met zonnepanelen
Oppervlakten en volume
Netto vloeroppervlak
98 m²
Etage
5e
Slaapkamers 1
Aantal kamers
4
Aantal verdiepingen
1
Berging 7 m²
Verwarming WKO installatie
Omliggende terrassen 
58 m²
Verhuurstaat Volledig gemeubileerd
Lift
Ja
Ligging
Orientatie
Centraal-Noord
Location Buikslotermeer, Amsterdam Noord, Noord Holland
Parkeren
Parking
Eigen parkeerplaats, publiek parkeren, betaald parkeren

Locatie


 

 

 

 

 

 

Wenst u informatie over dit object te ontvangen, of wilt u een bezichtiging inplannen?

Anne Paul Brinkman
Brinkman Fine Real Estate
Singel 60
1015 AB Amsterdam
The Netherlands

+31 (0) 20 244 19 62

info@brinkmanfinerealestate.com

Ridderspoorweg 211, Amsterdam

Ridderspoorweg 211

For rent for a period of two years is this exceptionally bright and spacious ‘Turnkey’ apartment with industrial character and breathtaking views over the IJ. Ridderspoorweg 211 is fully furnished and features 98 M2 of floor space, with in addition over 58M2 of terraces, measured according to NEN 2850 standards. The apartment has a private parking space and a spacious secure storage with charging facilities for bikes.

The apartment is located on the fifth floor of a progressive building project from 2015, focused on sustainability and energy conservation. The design is a collaboration between the bureaus BNB Architects and BO6 Architects and was one of the nominees for the 2017 Amsterdam Architecture Prize (Design, Innovation & Circularity). Solar panels and WKO systems (geothermal storage systems, using ground energy) made this building one of the first fully self-sufficient buildings in Amsterdam upon its completion in 2016. The apartment is equipped with systems for hot water, underfloor heating and cooling, ventilation and heat recovery and application-controlled lighting plans.

Via the specious central entrance with metropolitan feel and two lifts, one reaches the fifth floor. Once you arrive in the apartment, a very spatial experience is immediately experienced. High glass facades separate the 98 m2 of floor space on the inside of the flat from the 58 m2 of terraces that surround the outside. The special symbiosis between inside and outside makes the living space feel many times larger than its floor space would initially suggest. From both the spacious living area with fully equipped kitchen, bedroom with walk-in closet and the luxurious bathroom, captivating views over the IJ can be observed – with the Houthavens (former Timber Docks) on the one hand and the historic city centre on the other. Witnessing a sunset at Ridderspoorweg 211 is, regardless of the season, an enervating experience.

The district of Amsterdam Noord, and Buiksloterham in particular, has been booming in recent years and has become a vibrant international hub for living and working. There are renowned building schemes and the district is constantly developing with all kinds of facilities for art, culture and (culinary) recreation. The Noorderpark is within walking distance. Nearby, several ferry services provide a direct and fast connection to Central Station and Amsterdam City Centre in under 15 minutes from your front door. The development of the North-South Metro Line has made the connection to the rest of the city even easier.

Special features of Ridderspoorweg 211

– Rental price € 3250,00 per month excl. utilities
– Two months deposit
– Fully furnished
– Net floor area: 98 M2,
– Surrounding terraces: 58M2
– Available per November 1st 2022

Photography: Gloria Palmer

 

Details

Rental Price
NVT
Status
Rented out
Building

Type

Apartment with spacious terrace
Architectural type
21st century energy neutral build
Building year
2015
Condition
Well preserved
Roof Flat with solar panels
Surfaces and Volume
Available living space
98 m²
Floor
5th
Bedrooms 1
Number of rooms
4
Number of floors
1
Storage  7 m²
Heating WKO installation
Surrounding terraces 
58 m²
Furnished Yes
Elevator
Yes
Position
Orientation
Central-North
Location Buikslotermeer, Amsterdam North, North-Holland
Parking
Parking
Own parking, Public parking, paid parking

Location


 

 

 

 

 

 

Would you like to receive more information about this property, or schedule a viewing? Please contact:

Anne Paul Brinkman
Brinkman Fine Real Estate
Singel 60
1015 AB Amsterdam
The Netherlands

+31 (0) 20 244 19 62

info@brinkmanfinerealestate.com

Ridderspoorweg 211, Amsterdam

Ridderspoorweg 211

For rent for a period of two years is this exceptionally bright and spacious ‘Turnkey’ apartment with industrial character and breathtaking views over the IJ. Ridderspoorweg 211 is fully furnished and features 98 M2 of floor space, with in addition over 58M2 of terraces, measured according to NEN 2850 standards. The apartment has a private parking space and a spacious secure storage with charging facilities for bikes.

The apartment is located on the fifth floor of a progressive building project from 2015, focused on sustainability and energy conservation. The design is a collaboration between the bureaus BNB Architects and BO6 Architects and was one of the nominees for the 2017 Amsterdam Architecture Prize (Design, Innovation & Circularity). Solar panels and WKO systems (geothermal storage systems, using ground energy) made this building one of the first fully self-sufficient buildings in Amsterdam upon its completion in 2016. The apartment is equipped with systems for hot water, underfloor heating and cooling, ventilation and heat recovery and application-controlled lighting plans.

Via the specious central entrance with metropolitan feel and two lifts, one reaches the fifth floor. Once you arrive in the apartment, a very spatial experience is immediately experienced. High glass facades separate the 98 m2 of floor space on the inside of the flat from the 58 m2 of terraces that surround the outside. The special symbiosis between inside and outside makes the living space feel many times larger than its floor space would initially suggest. From both the spacious living area with fully equipped kitchen, bedroom with walk-in closet and the luxurious bathroom, captivating views over the IJ can be observed – with the Houthavens (former Timber Docks) on the one hand and the historic city centre on the other. Witnessing a sunset at Ridderspoorweg 211 is, regardless of the season, an enervating experience.

The district of Amsterdam Noord, and Buiksloterham in particular, has been booming in recent years and has become a vibrant international hub for living and working. There are renowned building schemes and the district is constantly developing with all kinds of facilities for art, culture and (culinary) recreation. The Noorderpark is within walking distance. Nearby, several ferry services provide a direct and fast connection to Central Station and Amsterdam City Centre in under 15 minutes from your front door. The development of the North-South Metro Line has made the connection to the rest of the city even easier.

Special features of Ridderspoorweg 211

– Rental price € 3250,00 per month excl. utilities
– Two months deposit
– Fully furnished
– Net floor area: 98 M2,
– Surrounding terraces: 58M2
– Available per November 1st 2022

Photography: Gloria Palmer

 

Details

Rental Price
NVT
Status
Rented out
Building

Type

Apartment with spacious terrace
Architectural type
21st century energy neutral build
Building year
2015
Condition
Well preserved
Roof Flat with solar panels
Surfaces and Volume
Available living space
98 m²
Floor
5th
Bedrooms 1
Number of rooms
4
Number of floors
1
Storage  7 m²
Heating WKO installation
Surrounding terraces 
58 m²
Furnished Yes
Elevator
Yes
Position
Orientation
Central-North
Location Buikslotermeer, Amsterdam North, North-Holland
Parking
Parking
Own parking, Public parking, paid parking

Location


 

 

 

 

 

 

Would you like to receive more information about this property, or schedule a viewing? Please contact:

Anne Paul Brinkman
Brinkman Fine Real Estate
Singel 60
1015 AB Amsterdam
The Netherlands

+31 (0) 20 244 19 62

info@brinkmanfinerealestate.com