Nieuwe Prinsengracht 8

Features

Transfer of ownership

Last asking price
NA
Asking price per m²
NA
Status
PURCHASED

Construction

Kind of house
Apartment
Building type
Existing property
Year of construction
1906
Type of roof
Municipal monument

Surface areas and volume

Areas
Living area
108 m² + 41 m²
Other space inside the building
NA
External storage space
NA

Layout

Number of rooms
5 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and one separate toilet
Bathroom facilities
Walk-in shower, bath and toilet
Number of stories
2 stories

Energy

Energy label
NVT
Insulation
Completely insulated
Heating
Central heater
Hot water
Central facility

Cadastral data

AMSTERDAM O 4805 22
Area
143 M2
Ownership situation
Municipal ownership encumbered with long-term lease
Fees
Bought off

Exterior space

Location
In the Plantagebuurt between Amstel and Weesperstraat
Terrace
Two balconies on the canal and backside
Garden location
Located at the southeast

Parking

Type of parking facilities
Paid parking /Parking via permit system

Location

Nieuwe Prinsengracht 8

Features

Transfer of ownership

Last asking price
NA
Asking price per m²
NA
Status
PURCHASED

Construction

Kind of house
Apartment
Building type
Existing property
Year of construction
1906
Type of roof
Municipal monument

Surface areas and volume

Areas
Living area
108 m² + 41 m²
Other space inside the building
NA
External storage space
NA

Layout

Number of rooms
5 rooms (3 bedrooms)
Number of bath rooms
2 bathrooms and one separate toilet
Bathroom facilities
Walk-in shower, bath and toilet
Number of stories
2 stories

Energy

Energy label
NVT
Insulation
Completely insulated
Heating
Central heater
Hot water
Central facility

Cadastral data

AMSTERDAM O 4805 22
Area
143 M2
Ownership situation
Municipal ownership encumbered with long-term lease
Fees
Bought off

Exterior space

Location
In the Plantagebuurt between Amstel and Weesperstraat
Terrace
Two balconies on the canal and backside
Garden location
Located at the southeast

Parking

Type of parking facilities
Paid parking /Parking via permit system

Location

Nieuwe Prinsengracht 8

Licht en sfeervol appartement van 108m2 op derde verdieping met twee balkons, twee houthaarden en separaat gerenoveerde studio van 41m2 op de vierde verdieping. Het appartement beschikt over authentieke en suite deuren met toegang tot een balkon aan de gracht en vijf ramen die uitzicht bieden op de Amstel.

De ligging van het appartement in de Plantagebuurt is prachtig. Op de hoek en aan twee grachten, om de hoek van de Amstel, ter hoogte van het Koninklijk Theater Carré. Het is centraal, maar ook groen en rustig. Het appartement heeft veel authentieke details; originele ornamenten, schouwen en kamers en suite. Tegelijkertijd biedt het appartement ook het wooncomfort dat aansluit aan hedendaagse eisen. De ruime woonkamer bestaat uit een zit-, eet- en loungegedeelte en ligt over de gehele lengte van het appartement. Vanuit vrijwel ieder raam is er prachtig uitzicht op de gracht(en) en de Amstel. De open keuken , ruime master en zeer luxe badkamer maken het af. Wanneer er meer slaapkamers gewenst zijn kan eenvoudig een interne verbinding gemaakt worden met de studio (of een deel van de zeer ruime woonkamer).

Locatie
Rustige locatie aan de Nieuwe Prinsengracht in de Plantagebuurt tussen de Amstel en de Weesperstraat in, schuin achter Carré. Een pittoresk stukje Amsterdam als fijne uitvalsbasis om te genieten van de stad. De drukte en voorzieningen worden eenvoudig opgezocht met diverse horeca om de hoek (Bistro Baret, STAN&CO, Carré terras, en Bar Lempicka), maar ook de levendige Utrechtsestraat met haar ruime aanbod aan horeca, speciaalzaken en winkels is op loopafstand. Diverse tram- en metroverbindingen gaan vanaf het Weesperplein (enkele minuten lopen) en ook met de auto bent u via de S112 in ca. 10 minuten de stad uit.

Indeling
Gemeenschappelijke entree op straatniveau. Net trappenhuis naar de derde verdieping. Entree, ruime centrale hal welke toegang geeft tot alle vertrekken. Aan achterzijde de open keuken met inbouwapparatuur en spoeleiland. Aangrenzend uw leefruimte gelegen over de rechterzijde van het appartement. In het midden de sfeervolle lichte eetkamer met prachtige ornamenten en vier inbouwkasten in de originele en suite, aan de achterzijde de loungekamer met ornamenten plafonds en houthaard. Zowel de open keuken als de lounge kamer geven toegang tot het L-vormige balkon. Aan de voorzijde de prachtige hoek gelegen zitkamer met opnieuw een houthaard, ornamenten, 2 maal dubbel openslaande deuren naar het charmante balkon aan de gracht en zicht op de Amstel. De riante slaapkamer is eveneens gelegen aan de grachtzijde en voorzien van inbouwkasten. In het midden van het appartement is de luxe badkamer, onder andere voorzien van vloerverwarming, wastafelmeubel met verwarmde spiegel, ligbad en inloopdouche en separate wc. Zowel de separate wc als de badkamer zijn in 2020 vernieuwd. Vrijwel het gehele appartement is voorzien van een massief houten vloer. Via het algemene trappenhuis is er toegang tot het gerenoveerde 3-kamer appartement van 41m2. Entree, aan voorzijde woonkamer met aansluitingen voor – nog te plaatsen – keuken, aan achterzijde de 2 nette slaapkamers en in het midden de badkamer met douche en wastafel en separate wc. Het gehele appartement is recent gerenoveerd en onder andere voorzien van een nieuwe vloer, opbouwspots en deurbeslag.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
NA
Vraagprijs per m²
NA
Status
AANGEKOCHT

Bouw

Soort woonhuis
Appartement met separaat studio appartement
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906
Status
Gemeentelijk monument

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlakten
Wonen
108 m² + 41 m²
Overige inpandige ruimte
NVT
Externe bergruimte
NVT

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers en 1 apart toilet
Badkamervoorzieningen
Douche, ligbad en toilet
Aantal woonlagen
2 woonlagen

Energie

Energielabel
NVT
Isolatie
Volledig geïsoleerd
Verwarming
CV
Warm water
Centrale voorziening

Kadastrale gegevens

AMSTERDAM O 4805 22
Oppervlakte
143 M2
Eigendomssituatie
Eigendom belast met erfpacht
Lasten
Voortdurend

Buitenruimte

Ligging
Nieuwe Prinsengracht in de Plantagebuurt tussen de Amstel en de Weesperstraat
Balkon
Twee balkons aan gracht- en achterzijde
Ligging tuin
Gelegen op het zuid oosten

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Betaald parkeren / parkeervergunning

Location