Sarphatistraat 101A

 

Het centrum van Amsterdam is sinds het begin uitgebreid en gedurende de negentiende eeuw werd de voormalige grens van Amsterdam met de grond gelijk gemaakt en kwamen er drie nieuwe lanen voor in de plaats. Marnixstraat, Weteringschans en Sarphartistraat.

Toen werd het beschouwd als vrij ver van het centrum van Amsterdam, maar de uitbreiding ging snel en met de bouw van ARTIS en nieuwe tramlijnen die de stad met elkaar verbinden, werd Sarphatistraat 101 wat nu het centrum van Amsterdam is.

Gebouwd in 1880, past het gebouw waarin 101A zit moeiteloos binnen zijn verbluffende 19e-eeuwse omgeving. De Sarphatibuurt onderscheidt zich in Amsterdam door zijn strikte 19e-eeuwse proporties van brede lanen en Italiaanse en Griekse revivalgevels.

Tegenwoordig ligt de Sarphatistraat 101 in het centrum. Meerdere deuren verder geplaatst vanaf het kruispunt met de Weesperplein, is het ver genoeg om te ontsnappen aan lawaai, maar toch dichtbij genoeg voor directe toegang tot het uitgebreide metro- en openbaar vervoer van Amsterdam. De Amstel ligt op slechts vijf minuten lopen vanaf de voordeur, die u richting De Pijp en het Leidseplein leidt. Het Amstel Hotel en Theater Carré bevinden zich in uw directe omgeving.

Op dezelfde manier bereikt u in vijf minuten fietsen de beste buurtwinkels van Amsterdam, zoals de Albert Cuypt-markt, de Utrechtsestraat en de hele buurt De Pijp. Universiteiten, ARTIS (dierentuin van Amsterdam), Waterlooplein zijn allemaal in de buurt, op minder dan 10 minuten lopen.

De Sarphatistraat 101 is opgedeeld in twee ingangen. Een ingang naar het appartement op de begane grond, de andere naar twee appartementen erboven, die de bovenste drie verdiepingen beslaan. Sarphartistraat 101A, biedt twee volledige verdiepingen, de begane grond en eerste verdieping, inclusief de grote tuin, en een aangrenzende garage voor twee auto’s. Dit is een zeldzaamheid in het centrum van Amsterdam.

Zoals in de meeste negentiende-eeuwse gebouwen gebouwd voor de snelgroeiende middenklasse, was het gebouw ontworpen om eigenaren en bewoners een eigen voordeur te bieden, direct aan de straat. Hiermee lijken de voordeuren vaak klein, waardoor er meer binnenruimte is.

Sarphatistraat A, biedt een lange entree in de hal, gescheiden door een interne portaaldeur.

Als u vanuit de gang naar links loopt, bevindt u zich in de volledige woonruimte op de begane grond. Een uitgestrekte, 16 meter lange, lichte kamer die doorloopt tot in de tuin.

De ruimte op de begane grond is in de loop van de tijd aangepast en in de huidige vorm betreedt u de kamer op één niveau en stapt u drie treden naar beneden, waar u de woonkeuken vindt. Plafondelementen uit de periode zijn nog steeds aanwezig in de hele ruimte, in de hoge plafonds. De woonkeuken heeft momenteel een zeer grote open keuken die direct aansluit op de rest van de ruimte. De afmetingen zorgen ervoor dat u uw eettafel kunt plaatsen waar u wilt, maar toch veel ruimte overlaat.

Eerste verdieping

Terugkomend in de hal bij binnenkomst van de woning, vindt u de hoofdtrap naar de eerste verdieping. Aangekomen op de overloop op de eerste verdieping bereikt u de twee grote slaapkamers, met aan elk uiteinde de derde, kleinere slaapkamer en de badkamer.

Beide twee grotere slaapkamers bieden voldoende ruimte in alle afmetingen. Oorspronkelijk zouden beide slaapkamers in het midden zijn verbonden door een in de structuur geplaatste ensuite. Deze zijn bij de laatste verbouwing vervangen door een gesloten muur, geplaatst binnen de oorspronkelijke structuur.

De slaapkamer aan de straatzijde heeft twee zeer grote schuiframen, net als de door de architect ontworpen schuiframen. Het derde grote raam aan de straatkant hoort bij de derde, kleinere slaapkamer, direct verbonden met deze slaapkamer.

Slaapkamer twee bevindt zich aan de achterzijde van de woning en heeft directe toegang tot een balkon boven de beneden woonkeuken. Deze slaapkamer en het balkon kijken uit op de achtertuin en de garage voor twee auto’s aan de andere kant van de tuin.

Tuin

Deze royale tuin van 60 m2 is een prachtige toevoeging aan deze woning. Toegang tot de grond is altijd het ideaal bij het creëren van uw weelderige droomtuin met bomen en grote planten. De achtertuin kan gemakkelijk worden verbonden met het balkon op de eerste verdieping, waardoor uw eigen botanische explosie ontstaat. In de tuin staan ​​enkele jaren geleden al twee vruchtbare appelbomen.

Garage

De garage is een apart gebouw van het huis. Toegankelijk via de deur vanuit de tuin of met de elektrische deur die toegang geeft tot de straat aan de achterkant, de Valckenierstraat. Er kunnen twee gezinsauto’s in en voldoende opslagruimte. Bij wijze van uitzondering is de garage afgescheiden van de eigendomstitel, met een eigen titel en Kadasterregistratie.

Texst: Simon Andrew, Brinkman Fine Real Estate

Fotograaf: Marie-José van den Ende and -visual-

Sources:

Details

Asking Price
Status
VERKOCHT
Building

Type of Property

Apartment
Building Type
Existing build
Year of Build
1880s
Specifics
Normal
Roof Composite roof
Surfaces and Volume
Available Living Space
162 m²
Garden 60 m²
Number of Rooms
3
Number of Bathrooms
1
Total number of floors 2 Floor
Kadastral Data
AMSTERDAM F 7186 A2
Kadastral card
Owner situation
Owned Ground
Building status
Outside
Position
South. On a central canal, in the centre of Amsterdam
Parking
Parking situation
Public parking, parking permits, paid parking

Location


 

If you would like to receive more information about this property or schedule a viewing, please contact:

Anne Paul Brinkman
Brinkman Fine Real Estate
Herengracht 91
1015 BD Amsterdam
The Netherlands

+31 (0) 20 244 19 62

info@brinkmanfinerealestate.com